top of page

Om Lars

Mitt eget "why"

lars-sjodin-jump.jpg

"Man ska göra det man älskar mest, för det man älskar gör man bäst"

 

Den övertygelsen har styrt mig i många år och blir bara starkare och starkare ju äldre jag blir. Det är också den som är en av de största anledningarna till att jag både valt att starta Lars Sjödin Network och fått möjligheter att samarbeta med några av de främsta konsulterna och utbildarna inom områden de själva brinner för.

Många upplevelser har format mig till den jag är idag vilket givetvis också format mina olika val i yrkeslivet. Jag har alltid gillat idrott och spelade själv ishockey från då jag som liten 6-årig knatte började skridskoskolan till att jag avslutade karriären som a-lagspelare 20 år senare. Det påverkade mig till stor del att välja idrottsläraryrket för att få fortsätta arbeta med människor och idrott. Men det som påverkat mitt yrkesval mest är nog att jag saknade en riktigt bra ledarutbildning i min lärarutbildning vilket tog mig till att ta en magisterexamen i ledarskap. 

 

I drygt 20 år har jag, förutom varit utbildare i beteendevetenskap på Bosön och inom Svenska Ishockeyförbundet, också haft förmånen att arbeta med små och stora företag inom den privata sektorn, stora myndigheter och kommunala verksamheter. En otroligt intressant resa som jag gärna fortsätter i många år till. Man ska göra det man älskar mest, för det gör man bäst ... som sagt var. 

Conversation by the Stairs
original.jpg

Jenny Hassel, PayEx

Head of HR Sweden 

Lars är en lyhörd och skarp utbildare som snabbt och flexibelt har skräddarsytt upplägg utifrån de behov vi haft i organisationen.  

original.png

Samer Samir, Nordax Bank

Head of Sales

Lars är en mycket kunnig ledarskapscoach. Han bidrar alltid med hög kvalitet både i innehåll och genomförande.

björn.jpg

Björn Granqvist, Alova
Vd Alova Fastighetsteknik AB

Vi har genom Lars fått konkreta verktyg som som gjort att vi utvecklat och tagit vårt ledarskap till nya nivåer.

Charlotte dec 19.jpg

Charlotte Levén, SHP

Kreditchef

Vår interna ledarskapsutbildning, som Lars höll, var mycket värdefull och gav verkligen nya perspektiv på vad ledarskap egentligen handlar om. 

Den lite längre storyn

Allt började för länge länge sedan i den lilla staden Härnösand. Långt innan någon sade de bevingade orden "Internet - det är bara en fluga", ja till och med i en tid när Internet bara var en futuristisk illusion. Idag, många år senare, syns han ändå här i det som bara skulle bli en fluga. Fysiskt befinner han sig för det mesta i Sveriges huvudstad, även om han till och från är på resande fot i vårt avlånga land. 

Redan i relativt tidig ålder hade Lars en förkärlek att uppträda inför folk, även om han i grunden var ganska blyg. Detta fick han utlopp för bland annat genom att på "Roliga timmen" mima till rockbandet Kiss. Scenframträdandet är en passion som han än idag delar med sitt yngre jag. Den stora skillnaden är att dagens framträdanden har mindre med rock'n'roll och mer med mänskligt beteende att göra. 

Någon kallade Lars vid ett coachingtillfälle för "en blandning mellan en rockstjärna och Sokrates". Å andra sidan kallade en annan person Lars för en surkart vid ett annat tillfälle. Vad som är sant eller inte låter vi vara osagt. Men den första beskrivningen är något han gör sitt bästa för att leva upp till, kanske i synnerhet som coach men även i utbildarrollen eller som föreläsare när tillfälle ges. 

Även om Lars alltid varit intresserad av mänskligt beteende och interaktioner, eskalerade det intresset när han på 90-talet utbildade sig till Lärare i Idrott och Hälsa på GIH i Örebro. Under Lärarhögskolans sista år i började Lars, i frustrationen av avsaknaden av ledarskap på lärarutbildningen, att studera Idrottspsykologi och Psykologi parallellt med sina studier i pedagogik.

Detta ledde sedan till att han några år senare valde bort Idrottsläraryrket för att, vid en tidpunkt då Y2K buggen bekymrade en stor del av befolkningen, börja undervisa i beteendevetenskapliga ämnen på Bosön. Ungefär i samma veva gav han ut sin första bok, Tänk om - att arbeta med social kompetens i skolan, tillsammans med sin före detta lärarkollega.

Från 2000 till 2010 var Lars anställd på Bosön. Och sedan 2007 har Lars varit verksam konsult och delägare i konsultbolag. Från 2017 driver han Lars Sjödin Network. Han brukar säga att hans arbete idag är det bästa av två världar - att få vara konsult, coach och utbildare inom både näringsliv och idrott.

Lars har sedan länge haft en stark fascination för påverkanspsykologi, mänskligt beteende och kommunikation. Det är också den fascinationen som till stor del har fått honom att studera beteendevetenskapliga discipliner både utanför och inom universitetsvärlden. Hans Master i Ledarskap är bara en av flera pusselbitar i den kunskapsflora som bidrar till att många beskriver honom som skarpsinnig, målinriktad och noggrann.

 

Flera vittnar om hans förmåga att fånga upp och förstärka de mellanmänskliga processer som hjälper team eller enskilda individer att prestera. Förutom ovanstående brukar hans starka drivkraft att utveckla och skapa nytt vara påtaglig i hans arbete. Kanske är det bland annat därför han ofta anlitas som utbildare och coach inom såväl näringsliv som idrott. Och du ...  kontakta honom! Han brukar för det allra mesta svara inom någon timma.

  • Lars E-post
  • Lars Facebook
  • Lars LinkedIn
  • Instagram
bottom of page