OM LARS

Den korta storyn

"Man ska göra det man älskar mest, för det man älskar gör man bäst"

 

Den övertygelsen har styrt mig i många år och den blir bara starkare och starkare ju äldre jag blir. Det är också den som är en av de största anledningarna till att jag både valt att starta Lars Sjödin Network och fått möjligheter att samarbeta med några av de främsta konsulterna och utbildarna inom områden de själva brinner för.

Med en egen bakgrund som ishockeyspelare, en idrottslärarexamen, studier i såväl idrottspsykologi som psykologi och slutligen en magisterexamen i ledarskap har min yrkesmässiga resa tagit mig från att vara utbildare i beteendevetenskap på Bosön och inom Svenska Ishockeyförbundet, till att möta små och stora företag inom den privata sektorn, stora myndigheter och kommunala verksamheter. En otroligt intressant resa som jag gärna fortsätter i många år till. Man ska göra det man älskar mest, för det gör man bäst ... som sagt var. 

OM LARS

Den långa storyn

Allt började för länge länge sedan i den lilla staden Härnösand. Långt innan någon sade de bevingade orden "Internet - det är bara en fluga", ja till och med i en tid när Internet bara var en futuristisk illusion. Idag, väldigt många år senare, syns han ändå här i det som bara skulle bli en fluga. Fysiskt befinner han sig för det mesta i Sveriges huvudstad, även om han till och från är på resande fot i vårt avlånga land. 

Redan i relativt tidig ålder hade Lars en förkärlek att uppträda inför folk, även om han i grunden var ganska blyg. Detta fick han i alla fall utlopp för bland annat genom att på skolans "Roliga timmen" uppträda och mima till rockbandet Kiss. Scenframträdandet är en passion som han än idag delar med sitt yngre jag. Den stora skillnaden är att dagens framträdanden har mindre med rock'n'roll och mer med mänskligt beteende att göra. 

Någon kallade Lars vid ett coachingtillfälle för "en blandning mellan en rockstjärna och Sokrates". Å andra sidan kallade en annan person Lars för en surkart vid ett annat tillfälle. Vad som är sant eller inte låter vi vara osagt. Men den första beskrivningen är något han gör sitt bästa för att leva upp till, i synnerhet som coach. 

Även om Lars alltid varit intresserad av mänskligt beteende och interaktioner, eskalerade det intresset när han på 90-talet läste till Lärare i Idrott och Hälsa på GIH. Under Lärarhögskolans sista år i Örebro började Lars läsa Idrottspsykologi och Psykologi parallellt med sina studier i pedagogik.

Detta ledde sedan till att han några år senare valde bort Idrottsläraryrket för att, vid en tidpunkt då Y2K buggen bekymrade en stor del av befolkningen, undervisa i beteendevetenskapliga ämnen på Bosön. Ungefär i samma veva gav han ut sin första bok, Tänk om - att arbeta med social kompetens i skolan, tillsammans med sin dåvarande kollega Staffan Petersson.

Från 2000 till 2010 var Lars anställd på Bosön. Och sedan 2007 har Lars varit verksam konsult och delägare i konsultbolag. Från 2017 driver han Lars Sjödin Network. Han brukar säga att han idag har det bästa av två världar - att få vara konsult, coach och utbildare inom både näringsliv och idrott.

Lars har sedan länge haft en stark fascination för påverkanspsykologi, mänskligt beteende och kommunikation. Det är också den fascinationen som till stor del har fått honom att studera beteendevetenskapliga discipliner både utanför och inom universitetsvärlden. Hans Magisterexamen i Ledarskap är bara en av flera pusselbitar i den kunskapsflora som bidrar till att många beskriver honom som skarpsinnig, målinriktad och noggrann.

 

Flera vittnar om hans förmåga att fånga upp och förstärka de mellanmänskliga processer som hjälper team eller enskilda individer att prestera. Förutom ovanstående brukar hans starka drivkraft att utveckla och skapa nytt vara påtaglig i hans arbete. Kanske är det bland annat därför han ofta anlitas som utbildare och coach inom såväl näringsliv som idrott. Och du ...  kontakta honom! Han brukar för det allra mesta svara inom någon timma.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Lars Sjödin Network