© 2020 Lars Sjödin Network

June 27, 2018

May 22, 2018

March 25, 2018

Please reload

Nyligen publicerade

Att ställa om

May 22, 2018

1/7
Please reload

Aktuellt

Att ställa om

May 22, 2018

 

Ibland hör jag människor säga att det är så svårt att ställa om och börja jobba igen efter en semester. Jag har sällan känt så. Jag tycker det är förvånansvärt lätt att ställa om från det ena till det andra, vare sig det gäller att gå på semester eller komma tillbaka från en semester. 


Själv har jag nyligen varit på en fantastisk semester. Den har innehållit allt jag har förväntat mig och lite till. Nu är jag tillbaka på hemmaplan med allt vad det innebär. Två på många sätt helt skilda världar, men för mig ändå så lätta att vänja sig vid.

Visst har det funnits tillfällen i mitt liv där jag haft svårare att ställa om från en skön semester, men de har varit få. Varför? Svaret är åtminstone för mig ganska enkelt. Det handlar det inte om någon urstark viljekraft som tvingar mig att komma igång eller koppla av. Det handlar inte om att successivt trappa upp eller ned. Det handlar om två saker:

1. Jag tror inte att det är svårt
2. Jag tycker om det jag gör

För några veckor sedan fick jag frågan från en vän vad jag nu skulle lova mig själv när jag fyller 50. Jag sade nämligen för många år sedan till henne att jag skulle göra vad jag vill när jag fyller 40. Därför frågade hon vad jag nu skulle göra vid 50.


Svaret är enkelt. Jag vill i största möjliga mån bara fortsätta arbeta hårt för att kunna göra ännu mer av det jag verkligen vill göra, vare sig det gäller semester eller jobb. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arkiv