© 2020 Lars Sjödin Network

June 27, 2018

May 22, 2018

March 25, 2018

Please reload

Nyligen publicerade

Att ställa om

May 22, 2018

1/7
Please reload

Aktuellt

Om du inte misslyckas, lyckas du inte

May 5, 2018

Om du aldrig misslyckas, lyckas du heller inte. Nja kanske inte riktigt så ... du kan så klart känna att du har lyckats, och räkna dig som lyckad, även utan att egentligen ha misslyckats. Så vad är det jag menar?

 

Så här tänker jag. Du kan göra det du gör. Du kan fortsätta göra det du gör och förmodligen över tid bli väldigt bra på göra det du gör. Sällan kommer du att uppleva några riktigt stora misslyckanden, för du gör ju det du gör med stort självförtroende, gedigen kompetens och stor rutin. Det är tryggt och det är enkelt och du ”lyckas”. 

 

Det finns dock ett problem i den framgångssagan ... allt förändras hela tiden och i en allt snabbare takt. Den framgång du har inlindad i en trygghet av erfarenhet och kompetens kommer för varje dag närmare ett bäst före datum. Det kommer en dag då det du gjort, utan att egentligen utmana dig särskilt mycket, inte längre uppskattas i samma omfattning. En dag när det trygga inte längre ger en efterlängtad trygghet. Då kommer det kanske ett riktigt misslyckande. Något du kanske upplever som svårt att reparera.

 

För mig finns det egentligen därför bara ett sätt att verkligen lyckas i längden och det är att misslyckas lite då och då. Dessa misslyckanden föds genom modet att ta risker. Jag pratar inte om dumdristiga risker utan kalkylerade risker som utmanar  min egen komfortzon. Att kliva ut i okänd mark kommer alltid att vara förknippat med en viss obehagskänsla. Saker och ting kommer förmodligen inte att gå exakt som jag tänkt mig. Men det är bara bra för det ger indikationer på vad jag lyckades respektive misslyckades med. Jag är också övertygad om att det är precis det som ”att lyckas” handlar om ... egentligen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arkiv