© 2020 Lars Sjödin Network

June 27, 2018

May 22, 2018

March 25, 2018

Please reload

Nyligen publicerade

Att ställa om

May 22, 2018

1/7
Please reload

Aktuellt

Det är ditt fel ... och din förtjänst

February 11, 2018

Tänk på en händelse som du varit med om där saker och ting inte riktigt klaffade. Till exempel en dag då bussens försening gjorde att du kom för sent till jobbet. Eller då din innekatt smet ut just som du skulle åka och besiktiga bilen. Eller kanske när du full av irritation och i affekt skrek på din 6-åring som vägrade ta på sig jackan, just den morgonen när det var extra viktigt att komma iväg i tid ... du bestämmer själv situation.

 

När du målat upp scenariot, ta och "backa bandet" lite till, ett tag innan det mindre roliga inträffade. Vad var det du låtsades som om du inte visste? Att om bussen kommer lite för sent så kommer också du för sent? Blundade du för att om du inte noga med att hålla ytterdörren stängd så smiter katten ut? Ignorerade du risken med den möjliga stressen en extra snoozning på väckarklockan skulle kunna ge? 

 

Japp det är vi själva som sätter oss i situationer, eller åtminstone skapar förutsättningarna för det som händer. Skitjobbigt, jag vet! Ingen annan att skylla på. Men att inse att vi faktiskt är i förarsätet är ett briljant sätt att både låta offerkoftan hänga kvar i garderoben och samtidigt fylla på vårt lager av proaktiva "lifehacks" i vardagen. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arkiv