© 2020 Lars Sjödin Network

June 27, 2018

May 22, 2018

March 25, 2018

Please reload

Nyligen publicerade

Att ställa om

May 22, 2018

1/7
Please reload

Aktuellt

Fake it 'til you make it, vart går din gräns?

July 2, 2017

 

Någon sa en gång att det mest äkta en person kan göra är att erkänna att hen ljuger. Om det är så eller inte kan vi låta vara osagt. För någon vecka sen skrev jag emellertid en artikel, ”Keep it real!”, som handlade om hur viktigt det är att som ledare vara äkta. Den var långt från djup och heltäckande i ämnet, men den väckte ändå en speciell fråga hos några läsare: ”Det här med fake it until you make it, funkar inte det då?”

 

Jag tror absolut att fake it until you make it många gånger fungerar. Och om det fungerar borde frågan kanske istället vara hur mycket du är beredd att fejka. Är det ok att ”salta” något självupplevt för att göra historien intressantare för åhörarna? Skulle du filma till dig en straff och vinna matchen på det? Kan du påstå att du har en kompetens för att öka dina chanser att få ett jobb? Är det helt i sin ordning att hitta på historier, dvs. ljuga, för att få fler följare på sociala medier?

 

Den gräns vi själva sätter upp baseras förstås bland annat på vår personliga etik och de mest betydelsefulla värderingar vi har. Vi har alla olika utgångspunkter. Rätt eller fel, om man bortser från det rent juridiska, ligger i den enskilde individens gräns. Så frågan är var din gräns går och varför?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arkiv